Zpět na úvodní stranu

Jídelníček

 

 

17.6 – 21.6. 2019

Pondělí pomazánka z ryb v tomatě – 4,7, pšenično-žitný chléb – 1, ovoce, melta – 7, pomerančový čaj  polévka rajská s kapáním kapáním – 1,3, květákový nákyp – 3,7, brambor s cibulkou, zeleninová obloha, voda s meduňkou / čaj

sendvič – 1,7, čaj

 

Úterý čokoládový jogurt -7, rohlík – 1, ovocná mísa, čaj ostružina polévkamrkvový krém – 7, kuře pečené – 1, rýže dušená, zeleninový salát, voda / čaj

pomazánka sýrová s ředkvičkou – 7, pšenično-žitný chléb – 1, čaj

Středa rohlík – 1, máslo Rama -7, ovocná mísa, Granko – 7, čaj z lesních plodů polévka česneková s kroupami – 1, hovězí tokáň – 1, těstoviny, minerálka / čaj

marmeládová plundra – 1,3,7,

mléko,čaj

 

Čtvrtek pomazánka čočková – 7, pšenično-žitný chléb – 1, zeleninová mísa, melta – 7, čaj jahoda se smetanou

 

polévka rýžová se zeleninou – 1,9, vepřová pečeně, špecle se zelím – 1,3, voda / čaj

makovka – 1, rostlinné máslo, zelenina, čaj

Pátek pomazánka ze sýra Cottage ovocná mísa , bulka- 1, kokosový mléčný nápoj -7, čaj rakytník polévka zeleninová s rýží – 1,9, fazolové lusky na smetaně – 7, brambor, vejce vařené – 3, voda s mátou / čaj

cereální rohlík – 1,6, pomazánkové máslo -7, zelenina, čaj

 Změna jídelníčku vyhrazena. Používané dochucovadla jsou bez glutamánu, vhodné pro děti. K zahušťování jídel používáme cizrnovou, špaldovou, pohankovou, hladkou mouku, zeleninu. Podávání ovocné a zeleninové mísy během celého dopoledne. Pití k dispozici po celý den pobytu dětí v mateřské škole.

Seznam alergenů dle směrnice 2000/89 ES a směrnice 1169/2011 EU  1. obiloviny obsahující lepek, 2. korýši, 3. vejce, 4. ryby, 5. podzemnice olejná ( arašídy), 6. sójové boby ( sója), 7.   mléko, 8. skořápkové plody, 9. celer, 10. hořčice, 11. sezamová semínka, 12. oxid siřičitý a siřičitany, 13. vlčí bob ( lupina), 14. měkkýši

  

  Seznam alergenů dle směrnice 2000/89 ES a směrnice 1169/2011 EU 1   obiloviny obsahující lepek 2   korýši 3   vejce 4   ryby 5   podzemnice olejná ( arašídy) 6   sójové boby ( sója) 7   mléko 8   skořápkové plody 9   celer 10   hořčice 11   sezamová semínka 12   oxid siřičitý a siřičitany 13   vlčí bob ( lupina) 14   měkkýši